Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Testi és egyéb örömök

2016. szeptember 05. 09:21 - Balv

Fügekrémleves

A fügét az ablakom alatt lévő fáról (bokorról?) szedem, 30 szemet körülbelül. Félbevágom őket miután megmostam és kanállal kivágom a húsukat egész a héjig, a hámozás valahogy nem jött be. Aztán öntök rá 3 dl rozét, szórok bele vaníliát, teszek két egész fahéjat és ha nem Neki készíteném, akkor mézet is csepegtetnék bele, legalább két evőkanálnyit, tán lenne az három is, édesszájú vagyok. Ha felforrt akkor egy perc után leveszem a tűzről, kiveszem a fahéjat (meg a vaníliarudat, ha a kikaparása után azt is belefőzöm) és összeturmixolom, hozzáöntök 4 dl tejszínt, vissza a rudakat és még egyszer felforralom, aztán kis hűlés után beteszem a hűtőbe. Persze egy kis kóstolót kinn hagyok tányérban, mohóságom nem várhat órákon át... Aztán odaadom Neki és megvárom hogyan hat rá amit adtam, amit adni tudok...

Írhatnék olyan kiegészítést (vagy előzményeket inkább, nem is tudom, majd egyszer...), de most csak annyit írok szeptember 14-én, hogy mehet pluszba a főzésnél még egy evőkanál szárított rózsaszirom a levesbe és/vagy ínyenceknek (mer' ez még nem azoknak vót' eddig...) néhány kocka étcsoki és egy kis rózsabors törve, majd ha kihűlt egy kicsit a végén, akkor bele a turmixgépbe két percre. Kellemesen krémes (nem pedig rémes) lesz. ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagykanal.blog.hu/api/trackback/id/tr1011677291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Testi és egyéb örömök
süti beállítások módosítása